De verschillende Laboratoriumbenodigdheden.
Bij verschillende laboratoriumbenodigdheden dat zijn zaken zoals automatische kolonieteller, een 2D barcode scanner, vacuümblok en een langzame carrousel. Dit zijn allemaal benodigdheden wanneer je een onderzoek gaat doen in een laboratorium.
De automatische kolonieteller die telt gegroeide kolonies in een Petri schaaltje.
Een vacuümblok gebruik je voornamelijk om een onderdruk te kunnen creëren in een wateropstelling. En op die manier wordt dan het filtratieproces versnelt wat ook wel het scheidingsproces wordt genoemd. Een 2D barcode scanner gebruik je om de gecodeerde Petri schaaltjes gemakkelijk te kunnen scannen. Anders dan een lineaire barcode-scanner is de code bij een 2D barcode driemaal gecodeerd. Ook kan bij een kleine beschadiging een 2D barcode scanner de code vaker nog lezen dan een lineaire barcode scanner.
En een langzame carrousel tenslotte, is een soort eierwekker in de laboratoriumtechniek. Zo kun je snel en simpel de rusttijd van een verdunning bepalen.
Er zijn teams die hebben 167 miljoen euro gekregen omdat ze onderzoek hebben verricht naar de volgende onderwerpen:
- Nanotechnologie: dit onderzoek wordt drieledig:
1. Onderzoek naar de kwantummechanica m.b.v. nanodevices met als doel uiteindelijk te gebruiken in kwantumcomputers.
2. onderzoek naar en de bouw van levende cellen om leven te begrijpen en ziektes te bestrijden.
3.nieuwe nanotechnologie te ontwikkelen en het maken van video’s van de Nano-wereld in real-time.
- Kanker waarom werken de huidige therapieën niet goed?? En wat zijn alternatieven?
- Wiskunde als taal voor de oorsprong en opbouw van Materie: onderzoek naar nieuw gevonden materie die niet lijkt te voldoen aan de huidige wiskundige wetten.
- Ontwikkeling van Kinderen: waarom ontwikkelen sommige kinderen zich meer en beter dan anderen? Welke rol spelen het brein en de omgeving hierin?
- Taal in Interactie: menselijke taal is evolutionair gezien het meest krachtige interactiesysteem. We weten nog zo weinig van de verankering ervan in ons brein. Dit onderzoek zoekt naar wat is vastgelegd in de genen, in het brein en heo het ziet met linguïstische structuren en sociale interactie.
- Functionele Moleculaire Systemen: het doel is om de grenzen van moleculaire zelf-assemblage op te rekken om multi-component systemen te bouwen waarbij we plaatsing van de moleculaire bouwblokken in de tijd en ruimte in detail kunnen controleren.
Boston Scientific Nederland B.V.
Kuifmees 56, 3435RG Nieuwegein
Oldenzaals Tandtechnisch Laboratorium
Berkstraat 89, 7572CA OLDENZAAL
Lorentzstraat 55 , 2665 JG Bleiswijk
Giek 11, 3891KA Zeewolde
Thijsseweg 11, 2629JA DELFT
Morsestraat 3, 6716AH EDE GLD